Uw browser is verouderd. Met deze browser is het mogelijk dat de website (gedeeltelijk) niet goed werkt of wordt weergegeven. Voor een optimale beleving kunt u deze website het beste bekijken in Google Chrome of Firefox

Opbouw cursus

In een cursus van 6 wekelijkse lessen oefent u een aantal terugkerende thema's: balans en mobiliteitsoefeningen, zijwaarts vallen, voorwaarts rollen, voorwaarts vallen, achterwaarts vallen én opstaan.

De methodische opbouw houdt rekening met tempo van oefenen, hoogte van oefenen, hardheid van de ondergrond, visuele aanpassingen (bijvoorbeeld oefeningen doen met de ogen dicht), regie en voorspelbaarheid (oefeningen uitvoeren van geregisseerd naar onverwacht).

Elke training wordt een rode draad gekozen waarmee een gevarieerde lesopbouw wordt geboden. Door het herhaaldelijk oefenen wordt het voor u steeds makkelijker om de oefeningen uit te voeren. Er wordt een directe link gelegd naar dagelijkse en herkenbare voorbeelden zodat de impact wordt vergroot.

Als u de cursus volgt merkt u een versterking van de spierkracht, verbetering van de souplesse en coördinatie van het lichaam. Ook worden er oefeningen uitgevoerd waarbij de fysieke en mentale weerbaarheid wordt versterkt. Door begeleid dingen te proberen waarvan u dacht deze niet meer te kunnen, bouwt u samen met de instructeur aan uw zekerheid. Er worden valoefeningen uit de judosport vertaald naar dagelijkse situaties, aangepast op uw eigen mogelijkheden. Niet onbelangrijk, er wordt ook geoefend met de verschillende mogelijkheden om weer op te staan.
Kortom; zeker, zekerheid, zelfverzekerd en vooral ook lekker bewegen. De Judo Bond Nederland heeft de expertise op dit gebied en is initiator van ZekerBewegen.

Voor aanvang van de training vragen wij u een (anoniem) intakeformulier in te vullen. Hierop kunt u aangeven hoe het fysiek met u gesteld is en of u in staat bent om alle oefeningen uit te voeren. De instructeur weet dan waar hij/zij rekening mee moet houden en kan dan de oefeningen op maat met u uitvoeren. Wij vragen u ook dit intake formulier in te vullen omdat wij bezig zijn met een z.g. effectstudie, waarmee we ook wetenschappelijk willen aantonen dat oefeningen uit de training ZekerBewegen een positief effect hebben op het verminderen van valincidenten en de ernst van de val kunnen verkleinen.

Een training duurt ongeveer 1,5 uur. Natuurlijk bent u niet de hele tijd actief, de instructeur vertelt u ook over allerlei varianten van (preventie) oefeningen die u bijvoorbeeld thuis kunt uitvoeren. Na afloop is er bij de koffie gelegenheid om nog even na te praten en ervaringen uit te wisselen.

  • Deelname aan ZekerBewegen kost €60
  • Klik hier om u in te schrijven voor een cursus bij u in de buurt.
  • Voor activiteiten die onder auspiciën van de Judo Bond Nederland worden georganiseerd geldt dat de deelnemers secundair verzekerd zijn tijdens de cursus